GINOP-1.2.1-16-2017-00008

GINOP-1.2.1-16-2017-00008
KAPACITÁSBŐVÍTÉS A SZIGETELŐ ÜVEGGYÁRTÁSBAN AZ OROSHÁZAGLAS KFT -NÉL.
KAPACITÁSBŐVÍTÉS A SZIGETELŐ ÜVEGGYÁRTÁSBAN AZ OROSHÁZAGLAS KFT -NÉL

  • Szerződött támogatás összege: 368 289 647 Ft.
  • Támogatás intenzitás: 50%
  • Projekt befejezés dátuma: 2019.05.16.
  • Kedvezményezett neve: OROSházaGLAS Kft.
  • Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00008

A projekt rövid tartalma:

Társaságunk alapüveg gyártóktól síküveget (float üveget) vásárol nagy táblában. Ennek a felvágását, csiszolását, fúrását, festését, edzését, laminálását és szigetelőüvegekké történő összeállítását végezzük. Minden terméket egyedi megrendelésekre, egyedi méretekben gyártunk le.

A tervezett beruházás a szigetelő üveggyártó üzemrészt érinti egy új automata gyártósor megvásárlásával és telepítésével.

Mint ismeretes a méretek növekedése általános igény az építőipari üvegek vonatkozásában. A jelenlegi méretkorlátainkat szeretnénk kiszélesíteni a pályázat során beszerzett gépsorral.

A pályázott gyártósor képes 3300 x 6000 mm-es üvegtáblák előállítására hatékonyan. További előny, hogy a teljes sor extrém nagy súlyú üvegtáblákat is elbír, különösen fontos ez a dupla légréses üvegek esetében.  A gyártósor képes lesz továbbá alakos (trapéz, háromszög, félkör és ezek kombinációi) üvegek gyártására.

A beruházás legfontosabb céljai: 

  1. Gyártási képességeink növelése - az eddigi 2500 x 5000 mm-es maximális üveg táblaméret növelése a 3300 x 6000 mm-es táblaméretre. Ez a hazai és nemzetközi építőipari trendeknek megfelel, ugyanis a táblaméretek növekedése vevői igény, az olyan jellegű építőipari projektek esetében, mint amilyeneket Társaságunk megcéloz (Irodaépületek, sportcsarnokok, uszodák, szállodák, középületek stb.). Jelenleg ezeket az 5 m oldalhosszat meghaladó termékeket jellemzően importáljuk értelem szerűen magas költségeken, rombolva ezzel piaci lehetőségeinket. Elegendő egy ilyen nagy méretű üvegeket is tartalmazó projekt esetében, ha csak az üvegek 10%-a már külső gyártatásra szorul, hogy elveszítsük versenyképességünket és ezzel a szállítás lehetőségét. Természetesen nem titok az, hogy ilyenkor a külső szállítók élnek technológiai előnyükkel, és olyan árakat határoznak meg, amely bőven tartalmaz extraprofitot is. 
  2. Gyártási kapacitásunk megnövelése szintén fontos szempont. A gép automatikus, vagy fél- automatikus üzemmódokban üzemeltetve rövid ciklusidővel nagy mennyiségek kibocsátására képes.  Fontos szempont tehát - a gyártóképességünk jelentősen bővülése mellett - a versenyképes rövid határidejű gyártás  a nagy méretű üvegek vonatkozásában.
  3. A hatékonyságnövekedés és gyártóképesség bővítés a piacon maradásunk feltétele. Egyre nagyobb hangsúlyt kap jelenleg az élőmunka hatékonyságának növelése, ami ezzel a korszerű gépsorral megvalósul. Ez lehetővé teszi versenyképes árak kialakítását.
  4. Szintén fontos szempont, hogy embereink képzettsége az új gyártósor üzemeltetése során emelkedik, meg fog felelni a legkorszerűbb európai gyártók színvonalának.
GINOP-1.2.1-16-2017-00008
Képek száma: 69 db
GINOP-1.2.1-16-2017-00008
Copyright 2018 - OROSházaGLAS